CÍMER

 

Gecse Község Önkormányzata Képviselő-testületének .../2021.(XI.....) önkormányzati rendelete a településkép védelméről szóló 2/2018.(XII.19.) önkormányzati rendelet módosításáról

 


Településkép védelmi rendelet módosításának
egyeztetésre

Tisztelt gecsei Polgárok, egyházak, érdekképviseleti, civil- és gazdálkodó szervezetek!

Elkészült Gecse Község Településkép védelmi Rendelet módosításának tervezete, amelyet véleményezésre közzéteszünk Gecse Község honlapján (www.Gecse.hu). Egyben tájékoztatjuk Önöket, hogy a Településképi Rendelet módosítás a veszélyhelyzet miatt a honlapon kerül ismertetésre. A rendelet módosítása központi jogszabályi előírások átvezetését tartalmazza.

A lakosság, az egyházak a bejelentkezett érdekképviseleti, civil- és gazdálkodó szervezetek, (partnerek) a rendelettel kapcsolatban véleményt, észrevételt, javaslatot tehetnek 15 napon belül – 2021. december 1. napjáig írásban a polgármesternek címezve, vagy elektronikusan a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre.

Várjuk észrevételeiket a településképi rendelettel kapcsolatban!

Gecse, 2021. november 16.

Istenes Gyula
polgármester

 


 Meghívó - tájékoztató fórum 2020. december 17-én 10,00 óra

 


Gecse TKR módosítás - rendelet tervezet 2020

GECSE -TAK módosítás - helyi védett szőlőhegyi épületekkel 2020.12

 


GECSE KÖZSÉG TELEPÜLÉSI ÉRTÉKLELTÁR - PDF

 

GECSE KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE
a településkép védelméről szóló 2/2018. (II.19.) önkormányzati rendelet módosításáról
- PDF

 


Településképi arculati kézikönyv és településkép védelmi rendelet egyeztetésre

Tisztelt gecsei Polgárok, egyházak, érdekképviseleti, civil- és gazdálkodó szervezetek!

Elkészült Gecse Község Településképi Arculati Kézikönyve és Településkép védelmi Rendelete, amelyet véleményezésre közzéteszünk Gecse Község honlapján (www.gecse.hu). Egyben tájékoztatjuk Önöket, hogy a Településképi Arculati Kézikönyv és Településképi Rendelet dokumentumok részletes ismertetésre is kerülnek II. lakossági fórumon.

  • A lakossági fórum helyszíne: Gecse, Kossuth u. 46.
  • Kezdési időpontja: 2017. december 19., 10,00 óra

A lakosság, az egyházak a bejelentkezett érdekképviseleti, civil- és gazdálkodó szervezetek, (partnerek) a kézikönyvvel és a rendelettel kapcsolatban véleményt, észrevételt, javaslatot tehetnek a lakossági fórumtól számított 8 napon belül írásban a polgármesternek címezve, vagy elektronikusan a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre.

Várjuk észrevételeiket, kérem tegyenek javaslatokat a településképi arculati kézikönyvvel és a településképi rendelettel kapcsolatban!

Gecse, 2017. december 8.

Istenes Gyula
polgármester

 


Tisztelt Lakosok!

Tájékoztatom a lakosságot, hogy a Településképi Arculati Kézikönyv tervezete a mai naptól 15 napig (2017. december 21-éig) a település honlapján megtekinthető.

Gecse, 2017. december 12.

Istenes Gyula
polgármester


Gecse TKR - időközi (002)

Településképi Arculati Kézikönyv Gecse  -  2017. december (tervezet)

 


LAKOSSÁGI FELHÍVÁS

Tájékoztatjuk Önöket, hogy Gecse Község Önkormányzata a Településképi Arculati Kézikönyv, valamint a Településképi rendelet készítését határozta el a 314/2012. (XI.8.) Kormány rendelet előírásainak megfelelően.

A Településképi Arculati Kézikönyv (TAK) olyan szemléletformáló céllal készülő dokumentum, mely a településképi követelményeket alapozza meg. Ebben kell meghatározni a település településkaraktert meghatározó településképi jellemzőit, a településképi szempontból egymástól jól elkülönülő településrészeket arculati jellemzőikkel és értékeikkel, a településkép minőségi formálására vonatkozó javaslatokat, valamint a településképhez illeszkedő építészeti elemeket.

A TAK alapján elkészítendő Településképi rendelet (TKR) állapítja meg a helyi építészeti örökség területi és egyedi védelmét, a településszerkezet, településkarakter, tájképi elem és egyéb helyi adottság alapján a településképi szempontból meghatározó területeket, valamint a településképi követelményeket.

A munka jelenleg az előkészítés fázisában van, melynek során az eljárásba partnerként bejelentkezhet, és a készülő dokumentumokkal kapcsolatban írásos javaslatot tehet vagy véleményt nyilváníthat – Gecse Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2017. (VI.30) önkormányzati rendelete a partnerségi egyeztetés szabályairól alapján - minden:

1. az érintett településrészen lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel rendelkező természetes személy

2. az érintett településrészen telephellyel rendelkező gazdálkodó szervezet,

3. a nyilvántartott, és településre bejegyzett érdekképviseleti és civil szervezetek,

4. a településen működő egyházak és szervezetei.

Kérem, hogy a Településképi Arculati Kézikönyvvel, valamint a Településképi rendelettel kapcsolatos javaslataikat és észrevételeiket, továbbá az eljárásban partnerként való részvételi szándékukat 2017. augusztus 17-ig juttassák el az alábbiak szerint:

1. postán vagy személyesen az Önkormányzati Hivatalhoz vagy

2. e-mailben a települési főépítész Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címére.

A települési arculatra vonatkozó konkrét kérdésekkel kapcsolatosan kérdőívet teszünk közzé.


A kitöltés és visszaküldés történhet az Önkormányzati Hivatal ügyfélfogadási napjain a Hivatalban elhelyezett gyűjtőládába leadással, illetve elektronikusan a települési főépítész Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. elektronikus levélcímére is, 2017. augusztus 17-ig.

Gecse, 2017. augusztus 3.

Tisztelettel:

Istenes Gyula s.k.
polgármester

tájékoztató fórumot

JSN Artista is designed by JoomlaShine.com