CÍMER

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS

Tájékoztatjuk Önöket, hogy Gecse Község Önkormányzata a Településképi Arculati Kézikönyv, valamint a Településképi rendelet készítését határozta el a 314/2012. (XI.8.) Kormány rendelet előírásainak megfelelően.

A Településképi Arculati Kézikönyv (TAK) olyan szemléletformáló céllal készülő dokumentum, mely a településképi követelményeket alapozza meg. Ebben kell meghatározni a település településkaraktert meghatározó településképi jellemzőit, a településképi szempontból egymástól jól elkülönülő településrészeket arculati jellemzőikkel és értékeikkel, a településkép minőségi formálására vonatkozó javaslatokat, valamint a településképhez illeszkedő építészeti elemeket.

A TAK alapján elkészítendő Településképi rendelet (TKR) állapítja meg a helyi építészeti örökség területi és egyedi védelmét, a településszerkezet, településkarakter, tájképi elem és egyéb helyi adottság alapján a településképi szempontból meghatározó területeket, valamint a településképi követelményeket.

A munka jelenleg az előkészítés fázisában van, melynek során az eljárásba partnerként bejelentkezhet, és a készülő dokumentumokkal kapcsolatban írásos javaslatot tehet vagy véleményt nyilváníthat – Gecse Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2017. (VI.30) önkormányzati rendelete a partnerségi egyeztetés szabályairól alapján - minden:

1. az érintett településrészen lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel rendelkező természetes személy

2. az érintett településrészen telephellyel rendelkező gazdálkodó szervezet,

3. a nyilvántartott, és településre bejegyzett érdekképviseleti és civil szervezetek,

4. a településen működő egyházak és szervezetei.

Kérem, hogy a Településképi Arculati Kézikönyvvel, valamint a Településképi rendelettel kapcsolatos javaslataikat és észrevételeiket, továbbá az eljárásban partnerként való részvételi szándékukat 2017. augusztus 17-ig juttassák el az alábbiak szerint:

1. postán vagy személyesen az Önkormányzati Hivatalhoz vagy

2. e-mailben a települési főépítész Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címére.

A települési arculatra vonatkozó konkrét kérdésekkel kapcsolatosan kérdőívet teszünk közzé.


A kitöltés és visszaküldés történhet az Önkormányzati Hivatal ügyfélfogadási napjain a Hivatalban elhelyezett gyűjtőládába leadással, illetve elektronikusan a települési főépítész Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. elektronikus levélcímére is, 2017. augusztus 17-ig.

Gecse, 2017. augusztus 3.

Tisztelettel:

Istenes Gyula s.k.
polgármester

Exact Office Kft.